Danas, splitska trajektna luka, doša san čipo u 13 nula nula, dakle uru ipo prije partence "Tina Ujevića" za Stari Grad, ili uru vrimena prije ukrcaja.
Gledan di su oni momci što usmjeruju vozače, nigdi nikoga, a je, u onoj kapunjeri, ovaj kućici sidi jedan zaštitar i ne je.. i nešto čita, mislin vjerojatno Alana Forda, pitan ga di je red za Stari Grad, nije me ni pogleda nego palcen priko ramena i promrsija je prvi red do mora.Govorin mu tamo je privezana "Korčula", ništa ja neznan, promrsija je,prvi red do mora.Dobro parkira san se prvi red do mora kako je pajdo reka,i eno dolazi "Tin Ujević"ne akoštaje na svoje misto,iša san vidit dolazi li ko poznati,a privezivači uredno primaju cime i rade uredno svoj posal.To su vjerojatno radnici Trajektne luke.Dolaze novi vozači,i kako ih niko ne usmjeruje,idu ravno prema "Tinu...Nakon nekog vrimena skupilo se i 7-8 kamiona, a oni koji su bili donekle usmjereni,kao ja, vide da je vrag odnija šalu i počnemo se svi bez ikakvog reda primištat u novi red, e ne novi red, nego su se formirala tri reda, livi i desni i bome srednji red.
I dođe vrime kada čif prelazi priko rampe i rukon daje znak:ajde,ukrcaj.
I sada dolazi ono pravo, krene ukrcaj. Kako? Lipo, krene istovremeno liva, desna i srednja(u srednjoj je bilo čak i auto R. Ostojića, ne njegovo nego policijsko) traka i što se događa, nastaje grop, zastoj, 7-8 minuti.
Ipak na kraju trajekt je isplovija na vrime,ali postavlja se pitanje tko je zadužen za usmjeravanje vozila prema trajektu,jeli Trajektna luka, je li Lučka uprava, je li oni zaštitar u kapunjeri, netko bi treba bit, ali jedno im je svima zajedničko, a to je da svi oni lipo uredno idu prvoga od miseca na blagajnu, oču reč po plaču.
Dobro,sutra ču nazvat upravu vodovoda,jer samo oni to mogu riješit i predložit ču in da za usmjeravanje vozača angažiraju one dvije žene što svako dnevno po cili dan prodaju sir u trajektnoj luci.
Nego, čuja san posli, onaj zaštitar nije čita Alana Forda nego (ma kako mu je to došlo do ruku), čita je "Jahače rumene kadulje".

Puno, a je, umorija san se.

Vaš barba Niko.