Frede Matiću, ako ne možeš riješiti problem ispred svog ministarstva, trebao bi otići u Split u Trajektnu luku Split jer ti se u Trajektnoj luci Split nalaze i obespravljeni hrvatski branitelji koji se vežu lancima, da bi na te iste branitelje i ratne zapovjednike i sam hrvatski branitelj, ministar MUP-RH-e, Ranko Ostojić poslao interventnu policiju da ih pokidavši im lance rastjera, a neke i pritvori, samo zato što traže pravo na rad.
Frede, ako misliš da te tvoj "najdraži savjetnik" laže, pitaj svoga kolegu i moga ratnog suborca ministra Antu Kotromanovića, da se  Duško Dadić koji je bio zapovjednik interventne bojne 6. domobranske pukovnije, nije valjda toliko fizionomski  promijenio da ga Kotromanović danas ne prepoznaje.
Predugo traje ova AGONIJA radnika Splitske trajektne luke u kojoj se nalazi i radi ne mali broj hrvatskih branitelja i ratnih zapovjednika.
S obzirom Frede, da ti je ovo što se događa živa istina, malo se potrudi te objasni u Vladi kojoj pripadaš o čemu se tu radi.
Također u Vladi pojasni da se to uklapa u tvoj obećani program, da ćeš od Vlade tražiti te ustrajno inzistirati na tom da se istraže svi LOPOVLUCI i MALVERZACIJE u PRETVORBI, koja je bacila na koljena hrvatske radnike među kojima je veliki broj hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji.
Frede, ovo ti ne govorim sa nikakvom zlom namjerom niti ikakvim politiziranjem jer politiziranje mene ne zanima, ali me i te kako zanima ovo što se sad događa jer je to stvarnost i istina.
Frede Matiću, ja se istine nikad nisam bojao niti je se sad bojim, a to dobro znaš ti i i ostali, kad mi se doslovno radilo o glavi, no sad ne bih o tom.

Roko Mijić


Izvor: Braniteljski portal