Video: HRT - Hrvatska uživo

 

Vezali se lancima za ogradu u Trajektnoj luci i dobili prijave - 24sata.hr

Radnici smatraju da imaju niže tarife nego u drugim lukama. Direktor Toni Medvidović kaže da vlast nema interesa da sjedne s njima za stol i dogovori se...

 - izvor: 24sata.hr

Radnici splitske trajektne luke lancima se vezali za ogradu - hrt.hr

Radnici splitske trajektne luke nastavili su s prosvjedom protiv lučke uprave i nakratko blokirali ulazak na trajekt koji je u 14.30 trebao zaploviti prema Hvaru. Dio njih vezao se lancima za ogradu. 

Intervenirala je policija i oslobodila prilaz trajektu.

 - izvor: hrt.hr

Specijalci pod punom spremom u lancima odveli radnike Luke Split - direktno.hr

Bio je to najteži dan u mome životu: stojim sa strane i gledam kako su mi radnici vezani lancem, suze su mi krenule, kaže direktor Trajektne luke Split. 

"Svi radnici su dobili upozorenje da će im sljedeći prosvjed biti - hapšenje!, rekao nam je predsjednik Sindikata lučkih radnika TLS-a Duško Dadić, koji je od policijskog zapovjednika tražio pisano obrazloženje", temeljem kojeg zakona se čini nasilno privođenje djelatnika koji legalno štrajkaju na svojem radnom mjestu.  
 izvor: direktno.hr

Interventna policija slomila još jednu blokadu radnika - index.hr

NEMA mira u gradskoj luci Split. Radnici Trajektne luke danas su ponovno pokušali blokadu trajekta, ali su ih u tome spriječili pripadnici interventne policije. Radnici su se vezali lancima za ograde, nisu htjeli poslušati policijsku zapovijed da se uklone pa su maknuti. 

- izvor: index.hr

Drama u splitskoj luci - jutarnji.hr

Radnici „Trajektne luke“ danas su na 15 minuta blokirali ukrcaj vozila na „Jadrolinijin“ trajekt „Tin Ujević“. Možda bi blokada potrajala i duže da se nije pojavila interventna policija te udaljila radnike i postavljene rampe za koje su se neki od njih privezali i lancima. Policija je lučkim radnicima uzela osobne podatke radi prekršajne prijave koja će uslijediti...

 - izvor: jutarnji.hr

Radnici se vezali lancima, interventna policija došla s kliještima - rtl.hr

Imamo pravo na štrajk, a ako nas policija želi maknuti silom, vezat ćemo se lancima i nećemo dopustiti da nas se na takav način odvede, poručio je sindikalni povjerenik Duško Dadić policiji, nakon čega se nekoliko radnika vezalo lancima za ogradu.

- izvor: rtl.hr