Prvog radnog dana u studenome, nakon trodnevnog predaha zbog blagdana Svih Svetih i Dušnog dana, danas u 14 sati nastavljen je štrajk u Trajektnoj luci Split. 

Radnici su postavili ograde sa transparentima ispred broda Tin Ujević na liniji Split-Stari Grad. Najavili su da će se vezati za ograde lancima ako ih policija bude micala. Policija ih je upozorila da se maknu, što su radnici odbili. Radnici su se ipak vezali lancima za ograde, došla je interventna policija i škarama rezala lance. 

Prizor je bio zastrašujući: specijalci u punoj ratnoj opremi nasilno su odvukli goloruke radnike, njih petnaestak u lancima, prema policijskoj marici. - Svi radnici su dobili upozorenje da će im sljedeći prosvjed biti - hapšenje!, rekao nam je predsjednik Sindikata lučkih radnika TLS-a Duško Dadić, koji je od policijskog zapovjednika tražio pisano obrazloženje - temeljem kojeg zakona se čini nasilno privođenje djelatnika koji legalno štrajkaju na svojem radnom mjestu.

 - Bio je to najteži dan u mome životu: stojim sa strane i gledam kako mi radnici vezani lancem, suze su mi krenule. Usprkos svemu tome, radnici Trajektne luke Split d.d.ostaju ustrajni i uspravni u svojim zahtjevima - dodao je direktor Trajektne luke Toni Medvidović.